Sting издаде първата си нова песен след албума "The ​​Bridge"

07 септември 2024
Sting
Снимка от БГНЕС

Sting се завръща с първата си нова музика след албума "The ​​Bridge" от 2021 г. - „I Wrote Your Name (Upon My Heart)“. Сингълът има блус ритъм и включва музиканта с вокали, бас и китара. Песента отдава почит на парчето на Bo Diddley от 1955 г. „Bo Diddley Beat“. 

В „I Wrote Your Name (Upon My Heart)“ участват също Dominic Miller на китара, Chris Maas на барабани и Martin Kierszenbaum на орган.

Miller и Maas са част от новото трио на Sting, наречено Sting 3.0, което ще оглави концерта "In The Park" на BBC Radio 2 в Обединеното кралство на 7 септември. Преди това Maas беше барабанист на турнето на Mumford and Sons. Miller е дългогодишен сътрудник на Sting, като записва и обикаля света с него на турнета от 1990 г.

На 17 и 18 септември в Детройт започва турнето на Sting 3.0. Триото ще изнесе концерти в множество градове, включително пет вечери в Торонто, две във Филаделфия и Бостън, три в Бруклин и четири в Чикаго и Лос Анджелис, където обиколката приключва на 16 ноември. След това Sting 3.0 ще се отправят към Австрия през декември за The Grand Festival, който отбелязва началото на ски сезона.
 
На 27 септември Sting ще се присъедини към Billy Joel в Сейнт Луис, Мисури. Оттам той ще се отправи към Остин, Тексас, на 18 октомври за F1 Grand Prix; следва Сан Антонио, Тексас, на 25 октомври за още една вечер с Billy Joel, а на 7 ноември в Лас Вегас ще бъде последното им шоу.
 
Към момента не е ясно дали новата песен на Sting сигнализира за предстоящ албум. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини