Supergrass насрочиха турне за 30 години на дебютния им албум

17 септември 2024
Supergrass
Снимка от facebook.com/supergrass

Supergrass обявиха, че се събират за турне, а поводът е навършването на 30 години от издаването на дебютния им албум. 

Десетте дати за концерти ще бележат първия път, когато групата ще изпълни на живо цялото съдържание на "I Should Coco". Албумът достигна върха на британската класация още с издаването си на 15 май 1994 г. и включва песни като "Alright" и "Caught by the Fuzz".

В съобщението за турнето бандата, която се раздели през 2010 г., но се събра отново през 2020 г., разкритикува колегите си от Oasis и скандала около продажбата на билети за техните концерти, конкретно схемата за „динамично ценообразуване“

"Supergrass се завръщат, за да изпълнят за първи път на живо целия си дебютен албум, както и малка селекция от любими на феновете парчета. Динамично ценообразуване няма да има", пише в изявлението им. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supergrass (@supergrasshq)

Тази практика се появи преди няколко години и според нея след старта на продажбите цената на най-търсената категория билети постепенно започва да се повишава.

Турнето на Supergrass ще започне на 8 май 2025 г. в Глазгоу. В рамките на месеца ще обиколи големи градове във Великобритания и ще завърши в Корнуол. 

Gaz Coombes, Mick Quinn и Danny Goffey създават Supergrass през 1993 г., а Rob Coombes по-късно се присъединява като постоянен член на групата. От дебютния им албум "I Should Coco" са продадени над 1 милион копия по света. Supergrass издават още пет албума между 1997 и 2008 г., включително "In It For The Money" и "Life on Other Planets". 

Продажбата на билети за концертите стартира този петък.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини