Taylor Swift официално коментира отмяната на концертите ѝ във Виена

22 август 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Две седмици след като концертите на Taylor Swift във Виена бяха отменени заради терористична заплаха, певицата направи първото си изявление по темата.

„Отмяната на нашите шоута във Виена беше емоционално опустошителна“, написа тя в изявление, публикувано в Instagram. „Причината за отмяната ме изпълни с ново чувство на страх и огромно чувство за вина, защото толкова много хора бяха планирали да дойдат на тези шоута“

Тя благодари на властите с думите, че „благодарение на тях скърбяхме за концерти, а не за животи“, и каза, че от съображения за безопасността е изчакала края на европейския етап от турнето си "Eras", за да коментира случилото се. Тя запази мълчание въпреки множеството медийни запитвания, а страниците ѝ в социалните мрежи останаха празни. 

„Нека бъда съвсем ясна: няма да говоря за нещо публично, ако смятам, че това може да провокира онези, които биха искали да навредят на феновете, които идват на моите шоута. В случаи като този, „мълчанието“ всъщност е показване на сдържаност и изчакване да изразите себе си в момент, когато е правилно. Моят приоритет беше безопасното завършване на нашето европейско турне и с голямо облекчение мога да кажа, че успяхме“, добави тя.

Публикацията на Swift в Instagram отдаде почит и на петте вечери, в които тя излизаше пред публиката си на лондонския стадион "Уембли", които според нея са допринесли за решението ѝ да изчака, за да говори.

„Реших, че цялата ми енергия трябва да се насочи към защитата на близо половин милион души, които дойдоха да гледат шоутата в Лондон“, написа тя в деня след последния си концерт на "Уембли". „Моят екип и аз работихме ръка за ръка с персонала на стадиона и британските власти всеки ден в преследването на тази цел“.

Рекордното турне сега ще направи пауза до октомври, когато ще бъде подновено с концерти в Маями.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини