Taylor Swift откри серията си концерти в Лондон с изпълнения с Ed Sheeran

16 август 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Феновете на Taylor Swift бяха развълнувани от страхотна музикална изненада на първата изява на мегазвездата на стадион "Уембли" в Лондон, част от хитовото ѝ турне "Eras".

В четвъртък вечерта певицата покани на сцената своя голям приятел Ed Sheeran за радост на публиката, която наброяваше 92 000 души в напълно разпродаденото шоу. 

Двете суперзвезди на съвременната музика изпълниха два свои дуета, "Everything Has Changed" и "End Game", а Swift не пропусна да благодари на колегата си, че се е съгласил да се включи в изявата ѝ.  

Това беше първият концерт на певицата след отмяната на датите във Виена миналата седмица заради терористична заплаха. Също така беше първото шоу на звездата във Великобритания след нападението в детска школа по танци в Саутпорт миналия месец, когато три деца бяха убити по време на танцов урок, посветен на музиката на Swift. Според BBC Taylor Swift се е свързала със семействата на засегнатите от атаката. 

По време на концерта си в Лондон в четвъртък певицата не спомена двете събития. 
  
Участието на Sheeran в концерта се случи по време на акустичния сегмент към края на шоуто, по време на който Swift изпълнява песни, които са изненада за феновете. 

След изпълнението на хита от 2012 г. "Everything Has Changed" и на колаборацията от 2017 г. "End Game", Swift и Sheeran изпяха като дует неговата незабравима балада "Thinking Out Loud".

"Това е вероятно един от най-добрите ми приятели в целия свят", каза певицата пред тълпата в края на общата им изява. "Той работи много здраво, дори в момента е на турне и вероятно е супер уморен, но въпреки това изяви желание да дойде и да свири за вас".  

По време на над 3-часовия си концерт 34-годишната глобална музикална звезда поднесе незабравимо шоу с 46 от най-големите си хитове.
   
За концертите на Swift на стадион "Уембли", които продължават до следващия вторник, са осигурени драконовски мерки за сигурност след терористичната заплаха във Виена. Властите забраниха на фенове, които не са успели да си купят билети, да се събират около стадиона по време на шоуто. Тази практика се превърна в обичайно явление за изявите на звездата, като дори си има собствен термин - "Tay-gating".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини