Taylor Swift получи най-много номинации за Видео музикалните награди

07 август 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift и колегата ѝ Post Malone водят по брой номинации за Видео музикалните награди на МTV, като и двамата са начело на списъка до голяма степен благодарение на дуета им “Fortnight”.

Swift за втора поредна година доминира в номинациите, отбелязвайки общо 10. „Fortnight“ - водещият сингъл на звездата от хитовия ѝ албум "The Tortured Poets Department" - си осигури осем номинации, включително за видеоклип на годината, песен на годината, най-добра колаборация, най-добра режисура, най-добра операторска работа, най-добър монтаж и най-добри визуални ефекти. Swift е номинирана и за изпълнител на годината, както и най-добър поп. Тя спечели 9 награди от 11 номинации на церемонията миналата година, включително изпълнител на годината и видеоклип за „Anti-Hero“.

Post Malone следва певицата на една крачка разстояние, с 9 номинации. В категорията за колаборация той присъства с още един хитов дует - „I Had Some Help“ с кънтри певеца Morgan Wallen.

Ariana Grande получи шест номинации, като нейната песен „We Can’t Be Friends (Wait for Your Love)“ ще се бори за трофея в категориите за видеоклип на годината, най-добра режисура, най-добра операторска работа и най-добър монтаж. Тя получи и номинации за най-добри визуални ефекти за „The Boy Is Mine“, както и номинация за изпълнител на годината.

За Sabrina Carpenter 2024-та година става все по-добра, тъй като певицата вече може да се похвали и с шест номинации за Видео музикалните награди, включително за изпълнител на годината и най-добър поп. Нейният хит „Espresso“ е номиниран за песен на годината, както и за най-добър монтаж, а „Please Please Please“ с участието на Barry Keoghan си осигури номинации за най-добра режисура и най-добра художествена режисура.

„Houdini“, водещият сингъл от актуалния албум на Eminem "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)", вече може да добави и шест номинации за Видео музикалните награди към успехите си в музикалните класации. Песента си осигури номинации за видео на годината, най-добра режисура, най-добър монтаж и най-добри визуални ефекти, а рапърът беше номиниран за изпълнител на годината и най-добър хип-хоп.

Други големи изпълнители с множество номинации са рапърката Megan Thee Stallion (5), SZA (5), корейската звезда LISA (4), Teddy Swims (4), Dua Lipa (3), Benson Boone (3), Anitta (3), Tyla (3) и GloRilla (3).

Общо за тазгодишните награди са номинирани 29 изпълнители.
 

Както при миналогодишното събитие, феновете могат да гласуват в 15 полово неутрални категории, включително видео на годината, най-добро сътрудничество и изпълнител на годината. Феновете могат да гласуват на сайта на MTV до 30 август. Гласуването за най-добър нов изпълнител ще остане активно до церемонията на 10 септември, която ще се проведе в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини