Taylor Swift за трети пореден път спечели наградата "Видео на годината"

12 септември 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Вече сме свикнали Taylor Swift да поставя рекорди и да печели награди, затова и посленото ѝ актуално постижение няма да изненада никого. На Видео музикалните награди тази нощ певицата се превърна в първата звезда, която получава статуетката за видео на годината в три поредни издания на церемонията.

Събитието се проведе в Ню Йорк, а водеща беше рапърката Megan Thee Stallion.

Наградата за нов изпълнител беше връчена на американската певица и авторка на песни Chappell Roan, Sabrina Carpenter получи отличието за песен на година за хита "Espresso", а Katy Perry - за най-емблематично изпълнение на церемонията.

Swift обаче беше безспорният победител на вечерта, като спечели 7 награди, включително "Песен на лятото", "Най-добра колаборация", "Режисура" и "Монтаж" за сингъла "Fortnight" с Post Malone, част от албума ѝ "The Tortured Poets Department". В актива ѝ влязоха също наградите "Артист на годината" и "Най-добър поп". 

Именно "Fortnight" донесе на Swift голямата награда на събитието за видео на годината. Освен, че стана единственият изпълнител, печелил в категорията в три поредни години, певицата вече има общо 5 статуетки за най-добро видео. Това също е рекордно постижение. Предишните ѝ трофеи са за "Anti-Hero" през 2023 г., за "All Too Well: The Short Film" през 2022 г., за "You Need to Calm Down" през 2019 г. и за "Bad Blood" през 2015 г. 

„Към феновете - винаги се опитвам да измисля начин да ви благодаря, че направихте живота ми такъв, какъвто е, че направихте турнето „Eras“ това, в което се превърна, че направихте „Tortured Poets Department“ това, което е“, каза тя, докато приемаше наградата. „Всичко това постигнахте вие и тази награда също е в резултат на вашите гласове. Така че се радвам, че имам възможността да ви благодаря за всичко, което направихте”.

След като спечели в седем от 12-те категории, за които беше номинирана, Swift се изравни с Beyoncé с най-много победи на Видео музикалните награди.

Beyoncé и Swift вече имат по 30 статуетки. Пет от отличията на изпълнителката на "Texas hold 'em" обаче са за работата ѝ с Destiny’s Child и с Jay-Z като The Carters. Това означава, че Taylor има най-много награди от церемонията като соло изпълнител.

Swift пропусна наградата за най-емблематично изпълнение, където беше номинирана за изпълнението през 2009 г. на „You Belong With Me“ в метрото на Ню Йорк. Това беше същата година, когато тя беше грозно прекъсната от Kanye West, докато приемаше награда. Статуетката в категорията "най-емблематично изпълнение" беше присъдена на Katy Perry за „ROAR“.

„Fortnight“ загуби също от „Espresso“ на Sabrina Carpenter в категорията „Песен на годината“, от „We Can't Be Friends (Wait For Your Love)“ на Ariana Grande за най-добра операторска работа, от „Houdini“ на Eminem за най-добри визуални ефекти и на „BOA“ на Megan Thee Stallion за най-добра арт режисура.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини