The Cure издават първия си нов албум от 16 години

15 септември 2024
The Cure
Снимка от БГНЕС

Плакат, рекламиращ новия албум на The Cure, се появи в пъба, където се е състоял първия концерт на групата.
 
Плакатът беше изложен в рамка в "The Railway Inn" в родния град на бандата, Кроули, където те свирят за първи път през 1978 г. Той съдържа заглавието на новия им албум - „Songs Of A Lost World“.

Според фен, който се е обадил в кръчмата, за да попита за него, той е бил доставен в четвъртък (12 септември) и оттогава е станал причина много почитатели на The Cure да посетят заведението. 

Тази седмица The Cure изпратиха на феновете пощенски картички, потвърждаващи заглавието на новия им албум и датата на издаване. Първият им музикален проект от 16 години ще се появи на 1 ноември.

На 9 септември бандата за първи път намекна за новия албум, след като смени профилните си снимки в официалните си страници в социалните мрежи. 

Китаристът Reeves Gabrels сподели линк към обновения сайт на групата и призова феновете да се запишат, за да получават мейли с новини.  Eden, синът на басиста Simon Gallup (който замести баща си на серия концерти през 2019 г.), също развълнува феновете, като публикува част от текста на новата песен „Alone“.

Новината за албума идва преди издаването на две нови песни на групата като записи от изпълнения на живо, като част от кампания в покрепа на благотворителна екоорганизация Earth Percent.

Изданието „The Cure – Novembre: Live in France 2022“ ще се появи на еко плоча, а песните са записани по време на френската част от турнето на групата „Shows Of A Lost World“.

Първата песен, „And Nothing Is Forever“, е записана на живо в Монпелие на 8 ноември 2022 г., докато „I Can Never Say Goodbye“ е от Тулуза, на 13 ноември 2022 г. Това са първите нови песни от The Cure от 16 години.

През 2022 г. The Cure изпълниха и две други нови песни, озаглавени „Alone“ и „Endsong“. Предполага се, че и четирите композиции ще бъдат включени в новия албум. Последният запис на групата, „4:13 Dream“, излезе през 2008 г.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини