The Cure представиха новия си сингъл “Alone”

26 септември 2024
The Cure
Снимка от БГНЕС

Една от най-влиятелните групи от Обединеното кралство - The Cure - ще издаде своя 14-ти албум "Songs of a Lost World" на 1 ноември. Новите песни бяха представени предпремиерно по време на турнето „Shows Of A Lost World“, което включваше 90 дати в 33 държави, достигайки до повече от 1,3 милиона фенове.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cure (@thecure)

Първият нов сингъл на бандата от 16 години насам е озаглавен “Alone”. Именно той откриваше всеки концерт от турнето им и вече е официално достъпен за слушане във всички музикални платформи. The Cure ще разкрият останалата част от траклиста през следващите седмици на сайта http://www.songsofalost.world/ , както и в социалните мрежи. Говорейки за “Alone” Robert Smith казва:

„Това е парчето, което отключи целия запис. Веднага щом го завършихме, знаех, че то трябва да открива албума, и усетих как целият проект започва да се разгръща. Дълго време търсех подходящото първо изречение, като работех с простата концепция за самотата. Тази натрапчива идея не ме напускаше и когато най-накрая приключихме със записването, си спомних стихотворението „Dregs“ на английския поет Ърнест Доусън… това беше моментът, в който всичко си дойде на мястото“.

Robert Smith създава концепцията за обложката, а Andy Vella, дългогодишен сътрудник на The Cure, се заема с художественото оформление и дизайна на албума. На обложката е изобразена „Bagatelle“, скулптура от 1975 г. на Janez Pirnat.

Създадена през 1978 г., групата The Cure е продала над 30 милиона албума по целия свят, четири пъти е била хедлайнер на фестивала в Гластънбъри и през 2019 г. е включена в Залата на славата на рокендрола.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини