The Killers поставиха два рекорда на Гинес

11 юли 2024
The Killers
Снимка от YouTube screenshot

Повече от 20 години след издаването си, „Mr Brightside“ на The Killers продължава да чупи рекорди и да събира награди.

Тази седмица американската алтернатив рок група постави два рекорда на Гинес за изключителния си успех в класациите в Обединеното кралство.

С общо 416 седмици до момента в официалната класация за сингли в Обединеното кралство, „Mr Brightside“ има най-дълъг престой в подреждането за сингли от група и най-много седмици в списъка за една песен.

По-рано тази година „Mr Brightside“ беше коронован за най-популярния сингъл в Обединеното кралство, който никога не е достигал до номер 1.

Родом от Лас Вегас, групата първоначално е открита от британски лейбъл и подписва договор с тях, като по този начин британците започват да ги възприемат като британска банда. “Mr Brightside” първоначално е издаден през 2003 г. в ограничен тираж от 500 CD-та и преиздаден през май 2004 г., достигайки номер 10 в класацията.

Сега, след 8 години в националната класация, парчето е признато и за един от трите най-добри сингъла в Обединеното кралство за всички времена и сред първите пет най-излъчвани песни.

The Killers завършват шест вечери в "O2 арена" в Лондон тази вечер (11 юли), част от турнето им в Обединеното кралство и Европа, което продължава до средата на юли. След това групата се завръща в САЩ за фестивални изяви, преди през август да започне резиденцията си в Лас Вегас и допълнителни фестивални дати в Северна Америка до септември.

Снощи бандата спря концерта си в Лондон, за да излъчи на екраните на сцената последните минути от мача между Англия и Нидерландия, който завърши с резултат 2:1 и прати "Трите лъва" на финала на Евро 2024 г. 

След като нападателят на Астън Вила Оли Уоткинс осигури победата на Англия в първите секунди на допълнителното време от двубоя, The Killers стартираха с изпълнение на своя мегахит "Mr. Brightside".

В официалния си акаунт в Instagram The Killers написаха: 

"Тази вечер свирихме за Англия". 

По време на шоуто барабанистът Ronnie Vannucci Jr. носеше тениска като тази на играчите от футболния тим, за да покаже подкрепата си за "Трите лъва". 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини