Timothee Chalamet пее като Bob Dylan в нов филм

25 юли 2024
Timothee Chalamet
Снимка от БГНЕС

Timothee Chalamet пее като Bob Dylan в първия трейлър на нов филм, в който влиза в ролята фолк-рок легендата като млад мъж.

Биографичният филм, озаглавен "A Complete Unknown", получи премиерна дата за декември в САЩ - тъкмо навреме, за да се състезава за Оскарите догодина.

Филмът започва с пристигането на Dylan в Гринуич Вилидж, Ню Йорк, през 1961 г. с акустичната си китара в ръка и 12 долара в джоба, и завършва, след като четири години по-късно той противоречиво минава на електрическа китара.

В трейлъра Chalamet, с отличителната разрошена коса на Dylan, изпълнява неговата класика от 1963 г. "A Hard Rain’s a‐Gonna Fall".

Трейлърът се появи само четири месеца, след като феновете за първи път забелязаха Chalamet да снима продукцията в Ню Йорк. Миналата година режисьорът James Mangold (който направи и биографичния филм за Johnny Cash, "Walk the Line" (2005 г.), спечелил "Оскар") потвърди, че актьорът ще пее сам във филма. За да се подготви звездата от "Дюн" казва, че е слушал 12 часа записи на неиздавани песни на Dylan, изпратени му от дългогодишния мениджър на музиканта и продуцент на филма Jeff Rosen.

За работата си по проекта режисьорът получава благословия лично от Dylan, който е изпълнителен продуцент.

Chalamet вече участва в два от най-големите филми за изминалата година – "Уонка" и "Дюн: Втора част". 28-годишният актьор може да се бори за втората си номинация за "Оскар", след като беше номиниран за ролята си в "Призови ме с твоето име" през 2018 г.

Актьорският състав на "A Complete Unknown" включва още Edward Norton като фолк легендата Pete Seeger и Monica Barbaro като певицата Joan Baez. 

Dylan беше изигран на екрана от Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw и Marcus Carl Franklin във филма от 2007 г. „Не съм там“.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини