Tony Iommi от Black Sabbath в новия „китарен рок” албум на Robbie Williams

26 септември 2024
Robbie Williams
Снимка от БГНЕС

Tony Iommi от Black Sabbath ще се появи в новия „китарен рок” албум на Robbie Williams.

Новината беше разкрита от барабаниста на бившия певец от Take That и музикален режисьор Karl Brazil в подкаста "Percussion Discussion", където той говори за неочакваното музикално сътрудничество.

„Той има албум, върху който работим от известно време“, сподели музикантът. „Той работи с различни хора, но и аз имах късмета да направя някои песни с него. Направихме песен, наречена "Rocket" с Tony [Iommi], което беше много спонтанно“. 

Според Brazil парчето е „страхотно“, „рокерско и много готино“.

Той също така разкри, че Gaz Coombes от Supergrass е сред „другите страхотни колаборации“ в албума.

„Това е предимно запис на китара, малко завръщане към старото му звучене от 90-те, но примесено и с малко съвременен поп“, сподели още той. „Нека си признаем, (Robbie) може да прави каквото си иска, нали?!”.

Влечението на Williams към рок музиката е добре известно, като за последно миналата година той участва в сингъла "Punk’s Dead" на Soft Play. 

Това лято на фестивала BST Hyde Park Robbie изпълни "Parklife" на Blur заедно с Danny Dyer.

Информацията от Brazil идва, след като по-рано тази година Williams разкри в интервю, че е „написал купища песни“ и се чувства „изпълнен с цели и обичащ живота“. 

Той спомена за нов материал и по време на прожекцията на биографичния филм "Better Man" на филмов фестивал в САЩ на 2 септември. Тогава Robbie каза, че изчаква да разбере кога ще е датата на масовата премиера на филма, преди да започне да говори за нов албум.

Колкото до Black Sabbath, съоснователите на групата Iommi и Bill Ward наскоро споделиха нова обща снимка на фона на слухове за възможността за еднократно събиране на състава за концерт.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини