Триумф за "Шогун“ на наградите "Еми"

16 септември 2024
Шогун
Снимка от БГНЕС

Сериалът "Шогун“ спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал и постави рекорд за най-много награди „Еми“ за един сезон с 18 приза.

С ролите си в "Шогун" Hiroyuki Sanada и Anna Sawai спечелиха отличията за най-добър актьор и актриса в драматичните сериали, с което станаха първите японски актьори, печелили в тези категории.

Ресторантьорската история "Мечката" спечели в три от четирите комедийни категории, но Jean Smart спечели третата си награда за ролята си на комедиантка в "Хитринки".

Jeremy Allen White и Ebon Moss-Bachrach спечелиха за втори пореден път награди "Еми" за най-добър комедиен актьор и поддържащ актьор.

И двамата получиха същите награди на предишната церемония, която се проведе през януари, след като стачка в Холивуд попречи на нормалното им провеждане.

Liza Colón-Zayas спечели изненадващо трета награда "Еми" за „Мечката“ - за най-добра поддържаща комедийна актриса.

Наградите при драматичните сериали започнаха с награда за най-добра поддържаща драматична актриса за австралийката Elizabeth Debicki, за ролята ѝ в "Короната".

Billy Crudup спечели "Еми" за най-добър поддържащ драматичен актьор за ролята си в "Сутрешно шоу".

Черната комедия "Baby Reindeer" спечели големи победи при лимитираните сериали - включително за най-добър актьор и най-добър сценарий за създателя и звездата на сериала Richard Gadd, за най-добра поддържаща актриса за Jessica Gunning, както и за най-добър лимитиран сериал.

След две награди "Оскар", Jodie Foster спечели първата си награда "Еми" за най-добра актриса в лимитиран сериал, за ролята си в "Истински детектив: Тъмната страна".

Носителите на награди "Еми" се избират чрез гласуване от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти и други членове на Холивудската телевизионна академия.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини