Вдовицата на Chris Cornell публикува негов кавър на „Fast Car“

21 юли 2024
Chris Cornell
Снимка от facebook.com/chriscornell

Вдовицата на Chris Cornell, Vicky, сподели клип на покойния певец, който прави кавър на „Fast Car“ на Tracy Chapman по случай 60-ия рожден ден на фронтмена на Soundgarden.
 
На 20 юли в Instagram тя публикува видеото заедно с монтаж на лични кадри с него през годините и писмено посвещение.

„Днес Chris щеше да навърши 60 години. Въпреки че всички, които го обичаха, са тъжни, че той вече не е тук, вие, феновете, сте тези, които го създадоха, чиято любов продължава да поддържа наследството му живо. Много съм ви благодарна за това“, написа Vicky.

Тя продължи: 

„Въпреки че го помня най-добре като прекрасния съпруг, баща и човек, който беше – бих искала да празнувам целия му живот и всичко, което ни даде. На неговата 60-годишнина всички можем да отпразнуваме неговия гений като артист, който предефинира музиката, но също така и на невероятния човек, който докосна и промени много животи”.

Вдовицата също така намекна, че песента в негово изпълнение бъде издадена официално издание:

„Той е икона и ни даде толкова много – уникалния си глас, поезията си, творчеството си… животът му беше подарък за толкова много. И както можете да чуете – има още!!! Споделям това, за да благодаря на всички ви за вашата любов и подкрепа, и за да бъдем заедно в този празник. Обичаме те,  Chris – честит рожден ден!“.

През 2021 г. управителите на наследството на Chris Cornell издадоха „No One Sings Like You Anymore: Volume One“ - колекция от кавъри на песни, подбрани лично от покойния фронтмен на Soundgarden и Audioslave и подредени, за да отпразнуват артисти и песни, които са го вдъхновили.

По това време Vicky разкри, че все още има много останала музика в трезора и че има планове за издаване на втора част.
 
Първата част на „No One Sings Like You Anymore“ е записана през 2016 г. – година преди смъртта на Cornell – и включва изпълнения на песни от John Lennon, Prince, Harry Nilsson, Janis Joplin и др.
 
Той включваше и кавър на „Patience“ на Guns N’ Roses, който спечели на Cornell първата му солова песен номер едно в Billboard.

Към ноември миналата година спорът между Soundgarden и имението на Cornell все още продължаваше. По-рано през 2023 г. групата и Vicky споделиха, че са уредили дългогодишния си правен спор и ще издадат последните записи на групата. Те публикуваха съвместно изявление, в което се казва, че са „постигнали приятелско извънсъдебно решение“. 

Въпреки това, докато гостуваше в подкаста "The Vinyl Guide" през ноември барабанистът на Soundgarden, Matt Cameron, разкри, че групата все още се занимава с наследниците на Cornell и че шансовете групата да издаде последните си песни с негово участие са малки.

През февруари „Fast Car“ на Chapman отбеляза 241% увеличение на стрийминга след нейното изпълнение на наградите "Грами" с кънтри певеца Luke Combs, който издаде кавър версия през 2023 г.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини