Заради "феноменално" търсене - Oasis добавиха дати на „Уембли“

05 септември 2024
Oasis
Снимка от БГНЕС

Oasis зарадваха почитателите си с две допълнителни дати за концерти на стадион „Уембли“ в Лондон. Те се добавят към графика за турнето на групата, което засега включва изяви само във Великобритания и Ирландия следващата година. Решението е взето поради „феноменалното“ търсене на билети от феновете, които отчаяно искат да видят групата на живо за първи път от 15 години. 

Първоначално групата обяви 14 концерта, като първият ще се състои в Кардиф през юли 2025 г., последван от вечери в Манчестър - където групата е създадена през 1991 г., а след това – в Лондон, Единбург и Дъблин.

Миналата седмица Oasis добави още три дати към турнето си за Манчестър, Лондон и Единбург.

През изминалия уикенд фенове чакаха дълги часове на виртуални опашки, за да се сдобият с билети, като междувременно разбраха, че цените са били повишени като част от схемата за „динамично ценообразуване“. Те останаха шокирани, че стандартните билети в мрежата на Ticketmaster се увеличиха повече от два пъти - от 148 на 355 паунда (от 175 на 420 евро). По-късно беше съобщено, че Европейската комисия и властите във Великобритания ще разследват ситуацията, за да се установи дали има нарушение на правата на потребителите. 

Групата, която издаде дебютния си албум "Definitely Maybe" преди 30 години, се раздели през 2009 г., след сбиване зад кулисите на концерт в Париж.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини