Защо George Michael е бил разочарован от “Last Christmas”?

21 декември 2023
George Michael
Снимка от YouTube screenshot

Бившият мениджър на Wham! Simon Napier-Bell говори в ново интервю за емблематичната коледна песен на дуото “Last Christmas”.

Пред The Telegraph той отбелязва колко "забележително" е това, че дори днес композицията се харесва на хората. Бившият мениджър разкрива и защо певецът и автор на песни George Michael винаги е бил малко разочарован заради парчето.

“Винаги е бил малко разочарован от факта, защото беше дразнещо наясно, че това е най-хубавото нещо, което някога е писал. Преди всичко George наистина искаше да бъде запомнен като велик автор на песни. И мисля, че някак на подсъзнателно ниво... се дразнеше, че песента, която е създал толкова съвършено, е точно коледна песен", казва Simon Bell. 

В интервюто бившият мениджър също така нарича песента "великолепна творба". 

“Как може да създадеш коледна песен, която има звънчета, думата "Коледа" се повтаря на всеки три секунди и в същото време не е сладникава?".

Също както коледната песен на Mariah Carey, и “Last Christmas” през последните години набира нова популярност. През януари тази година тя достигна номер 4 в класацията Billboard Hot 100.

Песента се изкачва до върха в британската класация точно за Нова година на 2021 г., 36 години след първоначалното ѝ издаване. Утре се очаква да оглави и тазгодишната коледна класация във Великобритания. 

Новини